Wereld Plantendag

pexels-photo-1072824Waarom werken in een plantrijke omgeving goed voor je is

Planten zijn om de zoveel tijd in de mode. Nu vooral de cactus, eerder de vetplant en nog eerder de giga kamerplant. Toch hebben ze buiten hun modegevoeligheid en leuke appearance ook hele nuttige functies, bijvoorbeeld in de werkomgeving. Wat kan de plant voor jou betekenen? Lees verder en find out!

1. Planten hebben invloed op je werk
Ja echt! Een positieve invloed zelfs, want uit meerdere onderzoeken (door ScienceDirect) blijkt dat leren en/of werken in de buurt van planten zorgt voor een betere concentratie, een beter geheugen én een hogere productiviteit. Je geheugen wordt door de invloed van planten zelfs 20% beter!

2. Planten verbeteren de kwaliteit van de lucht die je inademtpexels-photo-1072824
Mensen ademen zuurstof in en koolstofdioxide uit. Bij planten is dat net andersom. Simpel rekensommetje; meer planten op kantoor, meer zuurstof om in te ademen! Wel is het belangrijk dat je de planten voldoende licht gunt. Met uitzondering van orchideeën, bromelia’s en vetplanten, hebben planten licht nodig om te leven, en dus ook om zuurstof te geven!

3. De lucht wordt gereinigd door de plant
NASA heeft door onderzoek aangetoond dat in afgesloten ruimten de kwaliteit van de lucht wordt verbeterd wanneer er planten in deze ruimte staan. De wortels en de bladeren ontdoen de lucht van schadelijke stoffen op kantoor!

4. Planten verzorgen werkt ontspannend!
Stressvolle meeting? Onderzoek heeft aangetoond dat tuinieren of het verzorgen van planten een goede manier is om stress te verminderen. Een deel daarvan kom voort uit de voldoening die je voelt als je iets verzorgt en opkweekt tot iets mooi. Op die manier kan je je stress omzetten in positieve energie en brengt het verzorgen van planten afleiding van je dagelijkse zorgen.

Om al deze redenen geven we een kleinigheidje cadeau aan onze gasten op Wereld Plantendag! (18 mei)

wereldplantendag