Wereld Milieudag

de Green RoomWereld Milieudag

Airport Hotel Rotterdam is een steeds groener wordende locatie waar men op een duurzame manier bijeenkomt. Het hotel groeit aanzienlijk in het groen, zowel letterlijk als figuurlijk. Zo is zijn naast de Green Room de andere ruimtes fris ingericht, waar de kleur groen veel terug komt. Naast de kleur en uitstraling wordt er ook veel gedacht aan een duurzame(re) manier van werken en wordt er stap voor stap gehandeld naar het realiseren van deze plannen. Hoe we dit doen? Hiermee hebben wij de start gemaakt:

1. LED verlichting

De eerste ruimtes in het hotel hebben al LED verlichting en het doel is natuurlijk om dit overal door te voeren. LED-lampen zijn op meerdere facetten goed voor het milieu. Zo is de LED-lamp ruim 90 procent zuiniger dan de standaard gloeilamp! Door dit lage verbruik stoot LED-verlichting daarbij ook nog eens een hele partij minder CO2 uit.
Een ander voordeel: waar een gloeilamp of spaarlamp vaak wat tijd nodig om op vol vermogen licht uit te stralen heeft LED-verlichting geen opwarmtijd nodig. Zodra je de LED-lamp aan zet krijg je meteen het volle lichtvermogen. Spaarlampen veroorzaken behoorlijk wat straling en kunnen enige gevaren met zich meebrengen, vooral voor mensen die gevoelig zijn voor flikkerend licht of de aanwezigheid van kwik. LED-lampen hebben vaak een lager vermogen en brengen daardoor minder gevaren met zich mee.

2. GO. GET. GREEN.

Water is een kostbare bron en u kan helpen met water besparen!
Wanneer u langer verblijft kunt u de housekeeping service uitstellen, door aan te geven dat zij vandaag niet langs hoeven te komen. U ontvangt 500 Best Western Rewards® punten per nacht, voor iedere dag dat u de housekeeping services uitstelt tijdens uw verblijf.

Wanneer u incheckt laat u de receptiemedewerker weten dat u bij voorbaat van de housekeeping service kunt afzien. Een andere optie is het ophangen van de deurhanger die in uw kamer klaar ligt. Per dag dat u van de housekeeping service afziet krijgt u maar liefst 500 Best Western Rewards® punten. Dit geld alleen voor een verblijf van twee of meer nachten. Dit aanbod geldt niet op de dag van check-out.

go get green

3. Duurzame inkoop

Chef-kok Marco en F&B Manager Dave zijn bezig met het duurzamer maken van het aanbod in het restaurant. Dit doen zij bijvoorbeeld door in te kopen bij lokale ondernemers. Bobby’s Schiedam Dry Gin is een mooi voorbeeld van een lokale brouwerij waar Dave namens het Airport Hotel een leuke samenwerking mee heeft. Marco heeft de menukaart in de eerste plaats gezonder gemaakt. Hij gebruikt in de keuken bijvoorbeeld geredde tomaten en heeft een samenwerking met Rotterzwam.

foto arthur nieuw1
“Dit is het begin van een veel groter plaatje,” aldus Arthur, operationeel directeur van het Best Western Plus Rotterdam Airport Hotel. “Er zijn mooie plannen om het hotel duurzamer te maken. Zo willen we meer met natuurlijke energie gaan doen en is waterbesparing een belangrijke focus.”