Vergaderen in 2020

WhatsApp Image 2020-01-07 at 14.58.11Effectief en duurzaam vergaderen in 2020

Het nieuwe jaar is begonnen en de vergaderingen, brainstormsessies en bijeenkomsten zijn alweer volop in gang. Uiteraard is het van essentieel belang dat 2020 in het teken staat van groei en duurzaamheid. Team Airport heeft 20 manieren op een rijtje gezet om iedere bijeenkomst nog beter tot een succes te maken!

1. Laat je inspireren
Nieuwe ideeën worden geboren op een inspirerende locatie. Kies voor een locatie met een hoog niveau van gastvrijheid en één met een verhaal. Door middel van kleur, sfeer en functionaliteit van een locatie kunnen frisse blikken ontstaan.

2. Ergonomisch
De juiste houding en goede apparatuur zorgt voor een duurzame bijeenkomst. Door een actieve werkhouding creëer je positiever resultaat.

3. Walk it off
In beweging blijven is essentieel voor een scherpe blik. Maak bijvoorbeeld een wandeling na de lunch!

WhatsApp Image 2020-01-07 at 15.29.08

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

4. Visualiseer
Door presentaties naast tekstueel ook visueel te maken inspireert men op een andere manier. Het gebruik van foto’s en video blijkt de aandacht sterk te verbeteren en ook het inlevingsvermogen te stimuleren.

5. Lijstjes, lijstjes, lijstjes
Effectief en efficient te werk gaan kan bijna niet zonder lijstjes. Een agenda met punten is daar één van, maar ook het maken van aantekeningen in de vorm van lijstjes kan interessant zijn voor de pro-activiteit van een bijeenkomst.

6. Koffie in balans
Koffie, maar teveel koffie juist integendeel! Drink het liefst twee kopjes koffie per dag en wissel het daarom af met water of thee.

de Green Room

 

 

 

 

 

 

 

7. Technologie is de toekomst
De digitale wereld ontwikkeld hard en de technologie helpt ons met van alles. Het gebruik van bijvoorbeeld een Ipad of een smart-board kan veel voordelen opleveren.

8. Voeding voor je brein
Blijf gefocussed door de juiste tussendoortjes te kiezen. Zo geeft bepaalde voeding je concentratie een boost. Kies bijvoorbeeld voor noten, pure chocolade of een banaan.

9. Team Building
Staat het team nog op één lijn en zijn alle blikken op het zelfde doeleinde gericht? De vergadering wordt succesvol wanneer iedereen elkaar verstaat. Een kleine Team Building oefening kan het ijs breken en een goede start zijn voor een nieuw project.

10. Meeting inspirations
Onderbreek een meeting voor een korte work-out, een spel of een creatieve oefening. Zo krijgt het brein de ruimte om te verwerken en is deel twee van de bijeenkomst vele malen effectiever.

WhatsApp Image 2020-01-07 at 15.29.08 (1)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

11. Stand up and make it happen
Wanneer het lichaam passief is vindt het breid het vaak lastig om actief te blijven. Staand vergaderen is daarom super efficiënt! Het zou ruim 30% van de vergadering verkorten en brengt nieuwe energie.

12. Papierloos
Wanneer het mogelijk is om met laptops en zonder printjes te werken is dit natuurlijk goed voor het milieu, maar het heeft nog meer voordelen! Zo kun je direct mee typen, fact-checks doen en ben je nooit meer je aantekeningen kwijt.

13. Walkathon
Vergaderen tijdens een wandeling. Het is een vrij nieuw concept en zeer goed voor lichaam en geest. De aandacht wordt op een andere manier verdeeld en verrijkt de uitkomst van de vergadering.

WhatsApp Image 2020-01-07 at 15.29.08

 

 

14. Rust en reinheid
Voor een mooi resultaat is het belangrijk dat de bijeenkomst in een stressloze omgeving wordt gehouden. Rust is de basis!

15. Flex vergaderen

In een tijd van digitaal overleg, ver reizen en drukke agenda’s is flexwerken soms de ideale oplossing. Probeer flexibel om te gaan met tijd en denk in oplossingen!

16. Lunch to love
Tussen de vergadering door is er ruimte voor lunch. Ga je voor lekker, gezond of allebei? Je keuze heeft invloed op de rest van de bijeenkomst. Zo is bijvoorbeeld vis en bladspinazie het ultieme vergadervoer!

WhatsApp Image 2020-01-07 at 15.29.08 (2)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

17. Be my guest
Nodig eens iemand uit die jullie verhaal begrijpt, maar niet direct bij het project betrokken is. Zo voorkom je een tunnelvisie en staat men open voor nieuwe ideeën.

18. Interactief
Kom uit je comfort zone en beeld eens een situatie uit, test een idee, gebruik de ruimte om tot een beslissing te komen!

19. Begin met het belangrijkste punt
Iedereen staat direct aan als men begint met het belangrijkste punt van de agenda. Over effectief gesproken!

20. Borrel
Sluit de succesvolle meeting gezellig af met een gezamenlijke borrel! Zo stapt niemand van de vergadering het verkeer in en is er tijd om nog even na te kletsen.

Team Airport wenst iedereen een duurzaam en effectief vergaderjaar toe!

Wilt u een zaal reserveren voor uw vergadering? Bekijk onze vergaderarrangementen hier en laat u inspireren in onze groene omgeving.