Buffetten

Hieronder treft u een aantal buffet suggesties aan.

Chinees Buffet

De Chinese keuken behoort tot de fijnste keukens ter wereld. Door de grootte van het land en als gevolg daarvan de aanwezigheid van vele volkeren met hun eigen culturen, klimatologische afhankelijkheden, en regionale voedselbronnen kan men niet spreken van één “keuken”. Wel zijn er gemeenschappelijke factoren in de verschillende regionale keukens die het mogelijk maken te spreken over een Chinese keuken.

De oosterse Yin-Yang filosofie is ook terug te vinden in de Chinese keuken zo worden er tegengestelde smaken (zoet-zuur) of texturen (mals-knapperig) gecombineerd in een gerecht.
Voedsel is in de Chinese keuken niet enkel een zaak van eten, evengoed moet het voedsel mooi gepresenteerd worden en een goede combinatie vormen van de basissmaken. De gerechten mogen niet overweldigend zijn in geur of smaak.

De Chinese keuken kan opgedeeld worden in 4 zones:

  • De Noordelijke Peking keuken en de Shantung/Mongoolse keuken, deze worden gekenmerkt door het gebruik van schapen. De verfijnde Pekingkeuken is de voormalige keizerlijke keuken.
  • De westelijke Szechuan keuken wordt gekenmerkt door sterk gekruide gerechten en door het veelvuldig gebruik van rundvlees. In de gerechten van deze streek zitten vaak chilipepers en Szechuan peper.
  • De Kantonese keuken met zoetzure accenten. De meeste gerechten worden er ‘al roerend gebakken’, of geroosterd waardoor smaak en sappigheid van vlees en groenten bewaard blijven.
  • De Oosterse keuken, waarvan de Sjanghai keuken de bekendste is, wordt gekenmerkt door zeevruchten zoals garnaal en krab. De keuken hier heeft een zoete toets.

De oorspronkelijke Chinese keukens zijn door migratie over de hele wereld verspreid en hebben zich in vele landen aangepast aan beschikbare grondstoffen en smaak van de lokale bevolking.

Het buffet bestaat uit:

  • Peking: Pien Pi Aab;
  • geroosterde Peking eend met lenteui, komkommer en HoiSin saus;
  • Szechuan: Hak Tjui Ngau Yoek;
  • pittige rundervlees plakken met 5 spice kruiden en szechuan peper;
  • Kanton: Char Sieuw;
  • geroosterd varkensvlees;
  • Sjanghai: Tja Tai Ha;
  • gefrituurde garnalen in beslag met een zoet/zure saus.

Bijgerechten:

  • Mi Fan Witte rijst;
  • nasi Goreng Gebakken rijst;
  • atjar Tjampoer Ingelegde groenten;
  • krupuk Gebakken garnalen koekjes;
  • sambal Oelek en Manis Rauwe en gebakken sambal.

“De Rotterdamse havenhap”

Pruttelvocht :

  • Licht gebonden soep van Rotterdamse mosterd met dikke room.

Koud eten :

  • schalen met koud gebraad, zoals ribstuk, Kip rollade;
  • huisgemaakte zure leverworst met “Kaantjes”;
  • salade van “Krootjes” met appel en Hollandse haring;
  • diverse soorten gerookte vis met citroen en azijnsaus;
  • westlandse aardappelsalade met geroosterd zeeuws spek.

Warm eten :

  • Runderstooflapjes geserveerd in eigen jus met oma’s rode kool met ouwe wijven koek.
  • De roemruchte “Raasdonders” in al zijn glorie met o.a. knapperig gebakken speklappen, jonge kapucijnders, gebakken uiringen, zure bommen, piccalily en Rotterdamse mosterd.
  • Gepocheerde kabeljauwfilet op “Peen & Ui” met een peterselie botersaus.
  • Gekookte aardappels en een Hollands sla buffet.

Toetje :

  • griesmeel pudding met geslagen room en warme bessensaus;
  • Rotterdamse broodpudding met rozijnen en kaneel;
  • vers fruit, zowel schoon als in zijn jasje;
  • diverse klassieke ijssoorten van “Capri” in een verse Rotterdamse wafel.

Culinair Italië

Warme hapjes te serveren tussen 20:00 en 21:30 uur:

  • knapperig knoflookbrood belegd met rundercarpaccio, pesto en Parmezaan;
  • gefrituurde gamba’s in een jasje met aioli;
  • huisgemaakte mini pizza’s met luchtige toppings;
  • Apero’s; Italiaanse hapjes van kruimeldeeg met diverse vullingen.

Buffet met smakelijke Italiaanse voorgerechten te serveren tussen 21:30 en 24:00 uur:

  • verse pastasalade met gamba’s en rucola in een zachte kruiden dressing;
  • St. Danielle ham met Galia en Cantaloup meloen;
  • Vitello Tonnato, zacht gepocheerd kalfsvlees met tonijn mayonaise;
  • Salade Caprese, salade van roma tomaat met buffel mozzarella en verse basilicum;
  • Salade van gebakken courgette in Italiaanse vinaigrette gemarineerd;
  • Foccacia tomaten brood met Romeinse boter;
  • Home-made pizza slices met diverse toppings.

Zie ook onze andere arrangementen.

Neem direct contact op