Musea

In de musea in Rotterdam en omstreken geniet u van Wereld geschiedenis, kunstwerken en collecties. Allen in de stad en omstreken.

Museum Boijmans van Beuningen

Museum RotterdamMuseum Boijmans Van Beuningen is befaamd om haar prachtige collecties oude en moderne kunst. Werken van meester als; Rubens, Rembrandt, Degas, Monet, Dalí, Picasso, Van Gogh, Appel, De Kooning, Breughel en Jeroen Bosch zijn hier te zien. Naast kunstwerken van grote meesters is er kunstnijverheid vanaf de viertiende eeuw en hedendaags design te zien. Regelmatig zijn er spraakmakende tijdelijke exposities. De expositie ‘Alles Dalí’ in de lente van 2005 staat internationaal sterk in de belangstelling.

Adresgegevens Museumpark 18-20, 3015 CX Rotterdam
Openingstijden 11:00 – 17:00
Entree Vanaf € 6,25

Nederlands Architectuurinstituut

Architectuur RotterdamHet Nederlands Architectuurinstituut – ontworpen door architect Jo Coenen – is het grootste architectuurmuseum ter wereld. Hier worden jaarlijks zo’n vijfentwintig tentoonstellingen gehouden over de geschiedenis en actualiteit van architectuur en stedenbouw.

Adresgegevens Museumpark 25, 3015 CB Rotterdam
Openingstijden 10:00 – 17:00
Entree Vanaf € 6,50

Maritiem Museum Rotterdam

Museum RotterdamHet Maritiem Museum is midden in Rotterdam gelegen. In de maritieme wereld komt de scheepsvaart geschiedenis tot leven. Ontdek de maritieme wereld van vroeger, vandaag en morgen met afwisselende tentoonstellingen, evenementen voor jong en oud en een unieke collectie. Een leuk én leerzaam museumuitje voor het hele gezin met veel aandacht voor de belevingswereld van kinderen.

Adresgegevens Leuvehaven 1, 3011 EA Rotterdam
Openingstijden 10:00/11:00 – 17:00
Entree € 7,50

Wereldmuseum Rotterdam

Wereldmuseum RotterdamHet Wereldmuseum is één van de beste musea in Nederland en bezit een indrukwekkende verzameling kunst uit Afrika, Amerika, Oceanië, Azië en het Islamitische cultuurgoed. Collectie van wereldklasse De collectie behoort tot de belangrijkste in Europa en een gedeelte hiervan is zelfs van wereldniveau. U kunt 1800 topstukken in de permanente tentoonstelling bewonderen en alles over verschillende wereldculturen te weten komen, zoals rituelen, verhalen en heilige objecten. De complete collectie bestaat uit meer dan 200.000 objecten! Objecten uit de hele wereld De collectie bevat maskers en wapens uit Afrika, objecten van de Indianen uit Amerika, aardewerk en textiel uit de Andes, veel objecten uit Tibet, China en Japan en schilderijen uit Perzië. De collectie uit Oceanië is één van de beste en meest complete ter wereld en bevat het oudste schild van de Asmat uit zuidwest New Guinea en de grootste bisjpaal ter wereld. Een bisjpaal is een rituele paal die gebruikt wordt door de Asmat om overleden dorpsgenoten af te beelden. Het is onmogelijk om alle objecten te beschrijven die in dit museum te bewonderen zijn, dus kom het beleven!

Adresgegevens Willemskade 25, 3016 DM Rotterdam
Openingstijden 10:00 – 20:00
Entreeprijs € 12,00

Natuurhistorisch Museum Rotterdam

Natuur Historisch Museum RotterdamHet Natuurhistorisch Museum Rotterdam laat u genieten van alles wat met de natuur te maken heeft zoals skeletten en opgezette dieren waaronder een giraffe, geweien, vlinders, fossielen en vogelnestjes! Het museum is gehuisvest in een monumentale villa waaraan een modern glazen paviljoen vastzit. In het paviljoen, de grootste vitrine van Nederland, kunt u de hoofd attractie van het museum zien: een vijftien meter lang compleet skelet van een potvis (Physeter macrocephalus). Naast het skelet van de potvis kunt u een indrukwekkend skelet van de Aziatische olifant Ramon in het Natuurhistorisch museum vinden. Ramon leefde in Diergaarde Blijdorp van 1970 tot 1998.

Adresgegevens Westzeedijk 345, 3015 AA Rotterdam
Openingstijden 10:00 – 17:00
Entree € 6,00

Het Havenmuseum

Havenmuseum RotterdamIn de grootste haven van Europa mag een Havenmuseum natuurlijk niet ontbreken. Daarom vindt u in Rotterdam het grootste openluchtmuseum van Nederland, het Havenmuseum Rotterdam. Tegenwoordig vinden de meeste havenactiviteiten buiten de stad plaats op de Maasvlakte, maar het Havenmuseum brengt de historische sfeer van vroeger weer terug in de stad. Door het Havenmuseum krijgt u een goed beeld van de historie van de Rotterdamse haven tussen 1850 en 1970. Zo zijn er exposities over de activiteiten die plaatsvonden in de Rotterdamse haven, liggen er historische schepen en havenwerktuigen en kunt u een kijkje nemen bij de scheepswerf “De Koningspoort”.

Adresgegevens Leuvehaven 50, 3011 EA Rotterdam
Openingstijden 10:00/11:00 – 17:00
Entree Gratis

OorlogVerzetsMuseum Rotterdam

Oorlogsverzetmuseum RotterdamRotterdam is nauw verbonden met de tweede wereldoorlog en dat is op vele plaatsen in de stad terug te zien. Het oorlogsverzetsmuseum is een schat aan informatie en spullen uit de jaren van de bezetting door de Duitsers. Er is er van alles, van sigarendoosjes tot Jodensterren en van aankondigingen tot verzetsspullen. Al deze spullen zijn getuige van een zwarte periode in de geschiedenis van Rotterdam, maar zijn op een zo leuk mogelijke en informatieve manier getoond. Daarbij heeft het oorlogsverzetsmuseum af en toe ook themamiddagen die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken. De tweede wereldoorlog is een gebeurtenis die niet vergeten mag worden, een bezoek aan het oorlogsverzetsmuseum helpt daar zeker bij! Openingstijden:

Dinsdag t/m vrijdag 10.00-17.00
Zon- en feestdagen 12.00-1700
4 en 5 mei 10.00-1700

Gesloten op maandag en zaterdag en op 1 januari, 30 april en 25 december

Adresgegevens Coolhaven 375, 3015 GC Rotterdam
Entree € 4,00

Het Keringhuis

Het Keringshuis RotterdamHet Keringhuis, Publiekscentrum Water geeft u alle informatie die u wilt weten over de hoogwaterbescherming in Zuid-Holland en over de indrukwekkende Maeslantkering. Sinds 1996 hebben al ruim 1,2 miljoen bezoekers kennis gemaakt met het Nederlandse waterbeleid. In 2010 is de gehele expositie vernieuwd. Openingstijden

maandag t/m vrijdag 10:00 – 16:00
zaterdag, zondag en feestdagen 11:00 – 17:00
Gesloten op 1 jan., 25 dec. en 31 dec
Adresgegegevens Maeslantkering 139, 3151 ZZ Hoek van Holland

Legermuseum

Legermuseum DelftHet Legermuseum brengt de militaire geschiedenis van Nederland tot leven. Van de prehistorie, riddertijd, Wereldoorlogen tot de huidige VN missies.

Adresgegevens Korte Geer 1, 2611 CA Delft
Openingstijden 10:00 – 17:00
Entree Vanaf € 3,00

Museum Het Prinsenhof

Museum Het PrinsenhofIn het museum Het Prinsenhof wordt het verhaal verteld van Willem van Oranje en de Nederlandse Opstand. Hoe is de Nederlandse Republiek ontstaan en wie waren de hoofdrolspelers van de Tachtigjarige Oorlog met de belangrijkste gebeurtenissen uit deze roerige periode. Ontdek de typisch Hollandse stad Delft in de Gouden Eeuw aan de hand van een collectie 17de-eeuwse kunst en kunstnijverheid uit deze tijd.

Adresgegevens Sint Agathaplein 1, 2611 HR Delft
Openingstijden 11:00 – 17:00
Entree Vanaf € 4,00