Bezienswaardigheden

Rotterdam heeft u veel te bieden. Wanneer u een dagje of weekend weg wilt, bekijk dan eens deze bezienswaardigheden. Gegarandeerd een geslaagde dag! Bekijk ook eens onze speciaal samengestelde arrangementen voor een combinatie van een leuk dagje weg en een overnachting in het hotel.

Euromast

euromast

De 185 meter hoge toren is het hoogste gebouw van Rotterdam en zorgt voor een prachtig uitzicht op de skyline van Rotterdam. De supersnelle lift brengt u naar het topje van de toren. De Euromast is de enige toren in Europa waar er vanaf 100 meter geabseilt en getokkeld kan worden. Van mei t/m september 2012 kunt u elk weekend komen abseilen voor € 49,50, behalve op de laatste zondag van de maand; dan kunt u komen tokkelen. Na de renovatie is het zelfs mogelijk om te overnachten in één van de twee luxe suites op 100 meter. Vanaf nu zijn er ook rondleidingen te boeken in het Nederlands, Engels, Frans of Duits (andere talen zijn op aanvraag). De rondleiding duurt maximaal 20 minuten per 25 personen. Na de rondleiding bezoeken de gasten zelf de Euroscoop.

Adresgegevens Parkhaven 20, 3016 GM Rotterdam
Openingstijden 9:30 – 23:00

 

De Kuip

Rotterdam_De_Kuip_1

 Het stadion van Feyenoord, is een begrip in Rotterdam en ver daarbuiten. In dit legendarische stadion hebben zich vele wedstrijden, cupfinales en concerten afgespeeld Het is vooral de sfeer en beleving die De Kuip zo uniek maken. Een voetbalwedstrijd in De Kuip is een ongekende ervaring.

Adresgegevens Van Zandvlietplein 1, 3077 AA Rotterdam
Openingstijden 9:00 – 17:00
Entreeprijs Vanaf € 9,50

Ackerdijkse Plassen

Ackerdijkse PlassenDe Ackerdijkse Plassen liggen op een steenworp afstand van Rotterdam. Het is een belangrijk vogelgebied in Nederland. Ondanks de drukte van de Randstad wordt hier de ruimte geboden aan veel bijzondere vogels. Niet zo gek dus dat Natuurmonumenten zo trots is op het gebied.

Ahoy Rotterdam

Panorama_Ahoy_Rotterdam_Metallica

Ahoy Rotterdam heeft een rijke historie. Decennialang biedt zij belevenissen in de vorm van concerten, sportevenementen, (familie)shows, beurzen, tentoonstellingen en tal van andere evenementen. Wie u ook bent en wat u ook wilt, alles is mogelijk: business, pleasure of een combinatie daarvan. Iedereen creëert zijn of haar eigen Ahoy ervaring. ‘Mijn Ahoy. Hier beleef ik!’ is daarom ook het credo. Als pure Rotterdamse organisatie zet Ahoy alles op alles om elk evenement tot een succes te maken en beschikt daarbij over de volgende kerncompetenties: • een trots team van ruim 250 experts en 40 jaar ervaring; • een moderne accommodatie met ruimte voor business en entertainment; • een hecht netwerk en uitstekende b2b- en b2c-databases; • Ahoy Rotterdam hanteert het ‘one-stop-shopping concept’, zodat klanten voor al hun vragen en opmerkingen slechts één contactpersoon hebben; • Ahoy Rotterdam: een sterk merk.

Adresgegevens Ahoy-weg 10, 3084 BA Rotterdam

Historische Tram Rotterdam

tram-3693155_960_720

Lijn 10 is de jaarlijks terugkerende toeristische zomertramlijn door Rotterdam. Dit jaar is lijn 10 extra bijzonder, want het is de vijfentwintigste keer dat ‘s zomers een historische tram door de stad rijdt. Ontdek de stad op een andere manier en ga mee met lijn 10. Rij langs moderne architectuur, het gezellige stadscentrum en de prachtige historische stadsdelen. Rotterdam is in de loop der jaren erg veranderd, krijg tijdens de rit een optimaal beeld van vroeger en nu. De rondleiding duurt circa een uur. Lijn 10 rijdt vanaf zaterdag 30 juni tot en met zondag 2 september alle dagen van de week, behalve op maandag. Elke drie kwartier vertrekt een tram bij het beginpunt aan het Willemsplein, maar het is ook mogelijk om langs de route van lijn 10 in- en uitstappen. Vanwege het Zomercarnaval rijdt lijn 10 niet op zaterdag 28 juli en vanwege CityRacing rijdt lijn 10 niet op zaterdag 26 augustus. Lijn 10 rijdt ook tijdens de Wereldhavendagen op zaterdag 7 en zondag 8 september.

Adresgegevens Willemsplein 85, 3016 DR Rotterdam
Openingstijden 11:00 – 16:15
Entreeprijs Vanaf € 3,50

Kubuswoningen Rotterdam

rotterdam-1199437_960_720

De Kubuswoningen in Rotterdam zijn wereldberoemd vanwege hun opvallende ontwerp. Ze werden ontworpen door de Nederlandse architect Piet Blom, die een normale kubus van een huis 45 graden draaide en het op een zeshoekige pyloon zette. Elk van de huizen afzonderlijk stelt een boom voor en alle huizen bij elkaar vormen een bos. Er zijn 38 Kubuswoningen die allemaal aan elkaar zijn geschakeld met twee megakubussen aan het eind. De huizen hebben drie verdiepingen met een woonoppervlakte van ongeveer 50 vierkante meter. Sommige bewoners gebruiken hun derde verdieping als tuin. Geen rechte muren De Kubuswoningen hebben geen enkele rechte muur van binnen, dus het kopen van meubels voor dit soort huis geeft de bewoners veel hoofdbrekens. Mensen die ervoor kiezen om in een Kubuswoning te wonen, moeten heel creatief zijn als ze hun huis inrichten. Kijkkubus De Kubuswoningen trokken zoveel toeristen dat één van de bewoners besloot om zijn woning voor het publiek open te stellen. Zijn huis heet de Kijkkubus en je kunt het huis bezoeken om te zien hoe het is om in een Kubuswoning te wonen. Je kunt je dan een beetje de uitdagingen voorstellen, waar de bewoners elke dag mee te maken hebben! Let op je hoofd als je door de woning loopt!

Adresgegevens Overblaak 70, 3011 MH Rotterdam
Openingstijden 11:00 – 17:00
Entreeprijs Vanaf € 1,50

SS Rotterdam

ss-rotterdam-290065_960_720

Stoomschip (SS) Rotterdam is het voormalige cruiseschip van de Holland America Line (HAL) en werd meer dan 40 jaar gebruikt om emigranten te vervoeren tussen Rotterdam en New York. Later werd het gebruikt voor cruises om de wereld. Tegenwoordig is het schip een toeristische attractie in Rotterdam en gratis toegankelijk voor het publiek. U kunt er ook lunchen en dineren en in een unieke ambiance overnachten in het hotel aan boord. Bovendien is er op het schip een knus theater en zijn er diverse vergaderzalen voor zakelijke doeleinden Kijk voor de diverse rondleidingen op de website van SS Rotterdam.

Adresgegevens 3e Katendrechtsehoofd 25, 3072 AM Rotterdam
Openingstijden 10:00 – 19:30

Miniworld Rotterdam

Railz_Miniworld

In de afgelopen vijf jaar is Railz Miniworld uitgegroeid tot een gevarieerde miniatuurwereld die vol zit met verhalen en waarin wereldstad Rotterdam een prominente plaats heeft. De uitgebreide binnenattractie met stadsgezichten, polderlandschappen en havengebieden biedt voor jong en oud urenlang kijkplezier.

Adresgegevens Weena 745, 3013 AL Rotterdam
Openingstijden 10:00 – 17:00
Entreeprijs € 9,50

Stadhuis Rotterdam

Rotterdam_stadhuis_2015

Het Rotterdamse stadhuis is gebouwd tussen 1914 en 1920, tegelijkertijd werd de Coolsingel omgetoverd tot een mondaine boulevard. De Rotterdamse architect Henri Evers heeft het gebouw ontworpen en voorzien van een renaissancistische stijl. Het gebouw is volledig symmetrisch en bestaat uit vier vleugels met vier verdiepingen die rond een binnentuin gebouwd zijn. Het meest opvallende aan dit imposante stadhuis is misschien wel de toren van ruim 70 meter hoog met een klok, carillon en een gouden vredesengel. Tijdens de kerstdagen staat de grootste kerstboom van Rotterdam pal voor het Stadhuis.

Adresgegevens Coolsingel 40, 3011 AD Rotterdam
Openingstijden 8:30 – 17:00

Erasmusbrug

rotterdam-102704_960_720

De Erasmusbrug is in 1996 gebouwd als tweede verbinding, naast de Willemsbrug, tussen het centrum van Rotterdam en de Kop van Zuid. Ben van Berkel heeft de brug ontworpen als een zogeheten ‘tuibrug’. Met zijn 802 meter lengte, 139 meter hoogte en gewicht van 6800 ton is de brug hét gezicht van Rotterdam! De Rotterdammers spreken het liefst over de Zwaan en zijn erg trots op dit statige middelpunt van vele evenementen zoals de beroemde Rotterdamse marathon, de Wereld Haven Dagen, de Red Bull Air Race en het nationale Oud en Nieuw vuurwerk.

Adresgegevens Kop van Zuid, Rotterdam

Delft City Tour

Delft City TourDe naam zegt het al, ga mee en leer de Delft kennen. De tour is opgedeeld in twee delen. U begint met een rondvaart door de Delfse grachten, daarna zult u te voet de stad ontdekken aan de hand van professionele begeleiding. De Delft City Tour kunt u op maandag t/m zaterdag uitbreiden met een bezoek aan de Nieuwe Kerk, met gids, en de Oude Kerk.

Starttijd 11.30 u (met uitzondering van zaterdag)
Vertrek Toeristen Informatie Pun
Reserveren Kan via info@tipdelft.nl en 015-215 40 52 Uiterlijk een half uur voor vertrek uw tickets ophalen
Wanneer Dagelijks van 7 april 2012 tot 30 september 2012. In oktober alleen in het weekeinde
Deelnemers Maximaal 30 personen
Talen Nederlands en Engels
Adresgegevens Hippolytusbuurt 4, Delft
Prijs € 12,50 per persoon