MVO

MVO Duurzaam

Welkom bij het Rotterdam Airport Hotel! Gelegen in het groen en met een frisgroene huisstijl leent het hotel zich er perfect voor om ook een groene werkwijze door te voeren. Daarnaast vinden wij, Team Airport, het belangrijk dat ons hotel een positieve invloed heeft op onze aardbol en de mensheid. Daarom zijn wij iedere dag bezig met het verduurzamen van onze processen en ligt onze focus op Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen.

Het verduurzamen van een hotel kost tijd en inzicht. Zo proberen we op allerlei manieren meer te leren over wat er duurzamer kan en hoe we dat kunnen realiseren. Dit zijn een aantal stappen die wij nu al (gaan) zetten:

Green Key Certificaat
Team Airport heeft als eerste ambitie om de Green Key Gold te behalen.
“Green Key is hét internationale keurmerk voor duurzame bedrijven in de recreatie- en vrijetijdsbranche en zakelijke markt. Bedrijven met een Green Key keurmerk doen er alles aan om het milieu te sparen, zonder dat hun gasten inleveren op comfort en kwaliteit. Zij gaan daarbij een stap verder dan de normale wet- en regelgeving vereist.”  – www.greenkey.nl

Besparing
Ons gebouw bestaat al meer dan 50 jaar. Sinds 30 jaar zitten wij als Rotterdam Airport 
Hotel hier gevestigd. Het is daarom van belang om onderzoek te doen naar de bouw en onze mogelijkheden hierin. Water besparing en energie besparing zijn op sommige facetten al aangepakt. Denk aan kranen voorzien van filters en TL-verlichting vervangen voor LED verlichting. Sommige facetten, zoals gasloos koken, hebben uiteraard meer voeten in aarde, maar staan wel op het wensenlijstje.

Natuur
Onze omgeving is adembenemend. De Overschiese plassen zijn omgeven door struikgewas, bomen en bloemen. Het prachtige gebied wordt bewoond en bezocht door schapen, ganzen, zwanen, eenden, meerkoeten. Bijzonder is dat ook zandhagedissen, steenmarters en zelfs vossen hier kunnen voorkomen! Natuurlijk willen wij dat deze dieren zich thuis voelen en veilig zijn. Daarom gebruiken wij geen giftige bestrijdingsmiddelen, laten we ‘onkruid’ wat goed is voor insecten lekker groeien en hebben we twee insectenhotels geplaatst!

Hygiëne
Op een locatie nabij het vliegveld komen ontelbaar veel mensen en culturen bij elkaar. Iedere cultuur gaat anders om met hygiëne. Daar houden wij graag rekening mee.
- Wij werken volgens de regels van HACCP en ook hebben wij diverse certificaten waarmee wij kunnen aantonen dat wij er alles aan doen om schoon en rein te werken. Met onze verschillende protocollen waarborgen wij de hygiëne van onze medewerkers, maar wij zetten hierin graag een stap extra!
- In onze lobby is een desinfectiezuil geplaatst die een juiste dosering desinfectie op de handen afgeeft. Hiermee kunt u snel tussendoor de handen desinfecteren.
- Iedere afdeling is voorzien van ECOLAB Skinman Soft Protect, hiermee reinigt het personeel de handen en ook de handcontactpunten worden dagelijks schoongemaakt.
- De housekeeping schenkt extra aandacht aan het reinigen en desinfecteren van handcontactpunten zoals bijvoorbeeld deurklinken, afstandsbedieningen en telefoons.
- Onze keuken is NVRL gecertificeerd. Dit certificaat geeft aan dat het binnenklimaat rein is en dat de luchtbehandelingen en ventilatiesystemen schoon en goedgekeurd zijn.
- De benodigde medewerkers hebben een allergenen certificaat, dit certificaat geeft aan dat de medewerkers de kennis over de allergenen beheren en dat zij weten welke producten wel en niet gecombineerd mogen worden.
- De koks monitoren in onze keuken alle producten. Er zijn een viertal lijsten opgesteld waardoor het gehele keukenpersoneel weet wat de gang van zaken is en weet hoe de producten verder te bereiden. De lijsten geven inzicht in ongekoelde presentatietijd, ingangscontrole, registratie van de tempraturen van onze koelcellen en andere apparatuur en ook wordt er een registratie bereiden/ serveren bijgehouden. Met deze lijsten zijn wij er zeker van dat de producten waarmee wij werken vers en veilig zijn.
- Ook de schoonmaak wordt gemonitord in de keuken en het restaurant. Hiervoor is een schoonmaaklijst opgesteld met diverse schoonmaakwerkzaamheden die dagelijks, wekelijks, maandelijks, halfjaarlijks of na gebruik uitgevoerd moeten worden. Voor grote oppervlaktes gebruiken wij doseersystemen, hiermee kunnen wij onze vloeren reinigen met de juiste dosering schoonmaakproduct voor een optimaal resultaat.

U kunt ook uw steentje bijdragen aan een schoon en hygiënisch verblijf bij Best Western Plus Rotterdam Airport Hotel! Zo helpt u mee:
- Was uw handen regelmatig en maak vooral gebruik van onze desinfectiezuil.
- Hoest en nies in de binnenkant van uw elleboog
- Gebruik papieren zakdoekjes. Naast dat papieren zakdoekjes duurzamer zijn dan katoenen doeken, zit er in deze doekjes ook nog eens minder bacteriën

Medemens
Team Airport is zeer bewogen met de medemens en in het bijzonder met hen die net iets meer nodig hebben. Onze grenzeloze gastvrijheid staat voorop, ieder is welkom en wij denken graag mee met hulpbehoevenden. Zo zijn wij rolstoelvriendelijk, mogen assistentiehonden bij ons te allen tijde mee naar binnen en helpen wij graag met bijvoorbeeld het koelen van medicijnen. Ook rampen zoals de bosbranden in Australië krijgen onze aandacht door middel van inzamelingsacties. Onze vaste toewijding gaat naar het Ronald McDonald Kinderfonds. Onze focus ligt lokaal, op het Ronald McDonald Huis Sophia Rotterdam. Geregeld houden wij themagebonden acties om geld in te zamelen en dit mooie doel langdurig te steunen.

sophia_rotterdam-def