Fietsen en wandelen

running-1705716_960_720Bewegen in Rotterdam

Fietsen en wandelen, twee sporten die erg onderschat worden. De twee zijn enorm goed voor je lichaam en geest. Daarbij geniet je direct van de omgeving waarin je beweegt. Neem nou fietsen. Wist je dat je je biologische leeftijd met 9 jaar kunt verlagen als je drie keer per week 45 minuten gaat fietsen? Ook voor je nachtrust is fietsen erg goed. Mensen die iedere dag 20-30 minuten lekker fietsen, merken direct dat de tijd die nodig is om in slaap te vallen gehalveerd wordt. Daarnaast slaap je dan ook een uur langer.

Ook wandelen is heel goed voor de mens. Wandelen versterkt de spieren en botten, verlaagt de bloeddruk en het cholesterolgehalte in het bloed én verbetert de conditie van hart en bloedvaten. Wandelaars zijn opgewekter en hun geheugen functioneert beter. Wel is belangrijk hoe je houding is tijdens het lopen. Loop rechtop en ontspannen, in een tempo dat gemakkelijk vol te houden is. Maak de passen niet te groot, wikkel je voeten goed af en laat je armen soepel mee bewegen. Het is niet nodig extra stevig met de armen te zwaaien.

 

city-2655108_960_720Waarom Rotterdam?

Rotterdam wordt veel gezien als een zeer industriële stad. Een stad vol drukte, met een bewogen infrastructuur. De natuur van Rotterdam zal je echter verbazen. Rotterdam is zelfs één van de groenste steden met parken als het, Vroesenpark en Het Park bij de Euromast. Op vele plekken zal je heerlijk tot rust kunnen komen, genietende van de schoonheid van de natuur.

 

 

 

Wandelroute rond de Ackerdijkse Plassen


ackerdijkse plassen bordje

Ontsnap even aan de drukte van Rotterdam en kom wandelend compleet tot rust in het pittoreske Midden-Delfland. De wandelroute voert je langs boerderijtjes en molens; elk seizoen zijn er talloze vogels te spotten. De route is 6.6 km wandelen.

➜ Wandelroute Ackerdijkse plassen

Deze route bevind zich op 10 minuten fietsafstand van het Rotterdam Airport Hotel.

 

 

 

Het Park (bij de Euromast) & Schoonoordpark euromast


Het Park bij de Euromast is rond 1850 ontworpen door de bekende Haarlemse landschapsarchitecten vader en zoon Zochers. Deze mannen konden schilderen met natuur, ze ontwierpen de waterpartijen, de overhangende wilgen en de pittoreske doorkijkjes naar zonovergoten veldjes.Een groen juweel in de stad is Schoonoord, aan de rand van het park aan de Kievitslaan. De historische tuin is ook door de Zochers aangelegd. Het is een schilderachtige tuin vol verrassingen.

 U bereikt het park na 15 minuten autorijden.

Kralingse-Bos_man-op-fietsHet Kralingse Bos


In de Rotterdamse wijk Kralingen vind je het Kralingse bos. Een uitgestrekt natuurgebied dat geliefd is bij hardlopers, hondenbezitters en dagjesmensen. Hier kun je je makkelijk een dag vermaken met een wandeling door het bos, een bezoek aan de kinderboerderij en een kijkje in het hertenkamp. 

 

 

- Een oase van rust met uitzicht op de skyline van Rotterdam. -
Vanaf het Rotterdam Airport Hotel is het 20 minuten autorijden naar dit prachtige bos.

 

 

HET Vroesenparkvroesenpark


Het Vroesenpark is een echt stadspark, dat al in 1929 werd aangelegd pal tegenover Diergaarde Blijdorp langs de Vroesenlaan. De ooievaar die bij Diergaarde Blijdorp broedt, komt hier dan ook iedere ochtend zijn voedsel zoeken. Rotterdammers komen hier graag bij elkaar met dekentjes, picknickmanden en barbecues.

 

 

 

Kunst Bergse BosDe Rotte & Bergse Bos


De Rotte is een veenrivier in Zuid Holland, waar de stad Rotterdam haar naam aan ontleent. Recreatiegebied Rottemeren is een ideaal wandelgebied. Prima paden leiden je langs ware kunstwerkjes van moeder natuur aangevuld met fraaie creaties door de mens. Het rondje kunst is voor liefhebbers van bewegen en kunst dan ook een echte traktatie. Het rondje kunst leidt je langs kunstobjecten, kunstenaars en bezoekadressen van galerieën en exposities. 

Met de auto bent u binnen 15 minuten bij de Rottemeren.

Korte Pauze Momenten


Een uurtje pauze, of nog even een kort stukje beweging? Deze routes zijn goed te fietsen vanaf het Rotterdam Airport Hotel. Dit zijn een aantal opties, maar u kunt natuurlijk zelf de knooppuntenroute maken zoals u het wenst.