Evenementen in Rotterdam

Evenementenkalender Rotterdam en omgeving

In Rotterdam en de omgeving is veel te doen. Naast de vele activiteiten worden er ook veel evenementen georganiseerd. Op deze pagina stellen we uw maandelijks op de hoogte van een greep uit alle evenementen in de stad, maar ook evenementen in Ahoy, Delft en de directe omgeving van het Rotterdam Airport Hotel, Overschie.

Wat is er te doen in Rotterdam en omgeving in de maand juli?

Rotterdam                          Ahoy Rotterdam                          Delft                          Overschie

Rotterdam

North Sea Round Town

North Sea Round Town is het jaarlijkse fringe festival van North Sea Jazz dat met een gratis en afwisselend programma neerstrijkt in Rotterdam van 24 juni t/m 10 juli 2016, met het beste dat Rotterdam te bieden heeft aan jazz. Op tientallen locaties: bij jou in de straat, op onverwachte plekken, pop-ups en grote jazz-podia.
Categorie Festival
Datum start 24 juni 2016
Datum eind 10 juli 2016

Keti Koti Festival

Het Keti Koti festival is een festival ter viering van de afschaffing van de slavernij in Suriname, De Antillen en Kaapverdië.

Keti Koti Festival betekent viering met cultuur, muziek en gezellig samenzijn. Het Wijkpark Oude Westen is op 1 juli een gezellige drukte met mannen, vrouwen en kinderen in de meest prachtige klederdrachten. Het draait op deze dag om viering, muziek, vrolijkheid en lekker eten.

Categorie Festival
Datum start 1 juli 2016
Datum eind 1 juli 2016

Metropolis Festival

Het 5-jarig jubileum van het house- en technofestival wordt o.a. gevierd met de levende legendes van Basement Jaxx, de mysterieus gemaskerde DJ Claptone en Rotterdammer Secret Cinema.

Categorie Festival
Datum start 3 juli 2016
Datum eind 3 juli 2016

Avond van de Filmmuziek

Het prachtige decor van de tuin van het Rotterdamse stadhuis vormt de concertzaal van een zeer uniek optreden. Het sprankelende carillon (63 klokken) speelt samen met piano, (alpen)hoorn en zangeres! Vier musici bedwingen de 251 treden van de toren en trakteren u van grote hoogte op muziek uit beroemde films, musicals en tv-series. Van Star Wars naar Kill Bill en van The sound of Music tot Les Intouchables. De muziek werd speciaal bewerkt voor deze unieke combinatie van instrumenten. De musici zijn te zien op beeldschermen in de tuin van het stadhuis.

Categorie Muziek
Datum start 6 juli 2016
Datum eind 6 juli 2016

Expedition Festival

Voor de vierde keer georganiseerd door Révolt, maar dit keer wel op een nieuwe plek: het park bij de Euromast, inclusief stage óp de Euromast!
Categorie Festival
Datum start 16 juli 2016
Datum eind 16 juli 2016

Terug naar boven

Ahoy Rotterdam

North Sea Jazz Festival

Musici uit de jazzwereld komen al jaren naar Ahoy om fantastische shows neer te zetten op Port of Rotterdam North Sea Jazz Festival. Drie dagen lang trakteren wereldsterren én nieuw talent het publiek op geweldige muzikale performances. Van jazz tot blues en van soul tot latin; alle genres komen voorbij op dit grootste indoor jazzfestival ter wereld.

Categorie Festival
Datum start 8 juli 2016
Datum eind 10 juli 2016

Stained

Op donderdag 28 juli organiseert Rotterdam Carnival Events de eerste “Caribische” Paint Party in Nederland. Een unieke combinatie van Dancehall, Soca, Afro Beat, Caribishe Flavours en heel veel VERF! DJ’s en feestgangers komen uit verschillende landen zoals, Engeland, Duitsland, Frankrijk, Belgie en meer om deel te zijn van dit spektakel! ”History in the making!” Kortom, een event dat je niet mag missen!

Categorie Muziek
Datum start 28 juli 2016
Datum eind 28 juli 2016

Terug naar boven

Delft

Back to Basics

20:15 Gert-Jan Danenberg. Speciaal voor Kadmium selecteerde hij 5 nummers die zijn verhaal als singer/songwriter vertellen. 20:45 Eveline de Bruin. Deze Rotterdamse singer/songwriter speelt met haar bassist Mario Sprong zowel eigen songs als covers. 21:15 The Henries. Swing mee met Afrikaanse funk van locale bodem De Henries sluiten de avond energiek af.

Categorie Muziek
Datum start 1 juli 2016
Datum eind 1 juli 2016

Rock the House

De seizoen afsluiter van House of Styles – In verschillende categorieën tonen de HOS dancers hun skills in de vorm van een 1vs1 battle. Ben je geen House of Styles danser, maar wil je wel meedoen met één van de onderdelen? Geen probleem! Mail je inschrijving naar houseofstyles.delft@gmail.com, vermeld je naam, leeftijd en de dansschool/crew/trainer in de mail.

Categorie Dans
Datum start 3 juli 2016
Datum eind 3 juli 2016

Westerpop

Westerpop gaat door in 2016! Het programma zal rond het voorjaar bekend worden gemaakt. Westerpop is: Eén van de gezelligste festivals van Nederland met (inter)nationaal programma. Gratis toegankelijk. Vlakbij het historische centrum van Delft. Jaarlijks bezocht door ruim 15.000 enthousiaste bezoekers!

Categorie Festival
Datum start 15 juli 2016
Datum eind 16 juli 2016

Terug naar boven

Overschie

	Fietspuzzeltocht

Op zondag 3 juli van 10:00 tot 15:00 organiseert Speeltuin Schiewijk weer een leuke fietspuzzeltocht. Een tocht langs controleposten terwijl je samen leuke opdrachten uitvoert en vragen oplost. Aan het einde van de middag worden de antwoorden samen gecontroleerd.

Categorie Sport
Datum start 3 juli 2016
Datum eind 3 juli 2016

	Open Tennis Toernooi ‘Over de Schie’

Ieder jaar organiseert tennispark OverdeSchie het ‘open toernooii” Overdeschie Open. Daar kunnen ook niet-leden aan meedoen. Dit jaar is het open toernooi van 3 t/m 10 juli 2016.volgt nog.

Categorie Sport
Datum start 3 juli 2016
Datum eind 10 juli 2016

	Tennis Sportmiddag voor Kinderen

Tennispark OverdeSchie organiseert een tennis sportdag voor alle kinderen in Overschie EN voor villa Joep.

De kinderen leren tennissen en zijn lekker sportief bezig. En door zich te laten sponsoren zamelen ze geld in voor Villa Joep.

Categorie Sport
Datum start 6 juli 2016
Datum eind 6 juli 2016

Wijktheater Musica

In het Wijktheater Musica in Overschie is bijna altijd wel iets te beleven. Het theater kent een opvallende programmering met professionele artiesten en talenten uit de amateursector. Bekijk de website voor de actuele programmering!

Categorie Theater

Terug naar boven